Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, zjedz ciasteczko - nie daj się!
Tylko wybierz zdrowe ok? 😉
Dzisiaj dwa sezonowe przepisy zdecydowanie poprawiające nastrój podczas listopadowej deszczowej aury...
CYNAMONOWE CIASTO MARCHEWKOWE
Składniki:
Sposób przygotowania:
Mąki przesiej wraz z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z erytrolem na puszystą masę. Dodawaj do niej stopniowo olej. Dodaj mąki i miksuj jeszcze przez chwilę. Dodaj marchew, orzechy i rodzynki. Wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do średniej tortownicy i piecz ok 45 min. w temp. 180 stopni.
DYNIOWE PIEGUSKI
Składniki (12 szt):
Sposób przygotowania: Wymieszaj mąki wraz z przyprawami, sodą i płatkami owsianymi. W osobnej misce dokładnie wymieszaj pure z dyni z olejem i erytrolem. Połącz wszystkie składniki. Na końcu dodaj orzechy i czekoladę. Ciasto nakładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą gałkownicy do lodów. Następnie lekko spłaszcz kulki, żeby uformować ciasteczka. Piecz ok 20 minut w temp 170 stopni.
No to AM! Na zdrowie!