Kochani, czasem potrzebujemy odmiany. Również w naszej kuchni. Przyzwyczajeni do tradycyjnych szybkich rozwiązań czasami najzwyczajniej w świecie szukamy nowości, chcemy spróbować coś innego niż jemy na co dzień. Mam dla Was dzisiaj świetną propozycję, która może odmienić Wasze kanapkowe posiłki - podpłomyki!
Robią się szybko, są zdrowe i smakują świetnie!
Składniki (2 porcje):
Podpłomyki:
Dodatki:
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel na 4 części. Każdą rozwałkuj na placek o średnicy ok 20 cm. Piecz w piekarniku (190 stopni) ok 15-20 minut.
Podpłomyki posmaruj musztardą. Ułóż na nich warzywa i łososia. Posyp świeżo mielonym pieprzem.
Wartość odżywcza (1 porcja - 2 podpłomyki z dodatkami): 313 kcal B:20,2 g T:10 g W:36,7 g