Am dietetyka Logo
umów wizytę
14 sierpnia 2019
Anna Mazgaj

CZAS START!

3 propozycje śniadań na długi weekend... Kochani, No to zaczynamy przygodę!  Na blogu znajdziecie różne zdrowe przepisy, inspiracje kulinarne, porady. Niekiedy pojawią się też opisy naszych produktów z czystym składem, tak więc śledźcie bloga uważnie! Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - dlatego od niego zaczynam. Przed wieloma z Was długi, wolny weekend, czyli […]

3 propozycje śniadań na długi weekend...

Kochani,

No to zaczynamy przygodę!  Na blogu znajdziecie różne zdrowe przepisy, inspiracje kulinarne, porady. Niekiedy pojawią się też opisy naszych produktów z czystym składem, tak więc śledźcie bloga uważnie!

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - dlatego od niego zaczynam. Przed wieloma z Was długi, wolny weekend, czyli czas, kiedy możecie celebrować poranki i przygotować zdrowe, pyszne, pożywne śniadania.

Mam dla Was 3 różne propozycje - każda inna, więc myślę, że każdy wybierze coś dla siebie.

HUMMUS PO ŚRÓDZIEMNOMORSKU - dla wszystkich miłośników cieciorki i kuchni wegańskiej

Przepis na 8 porcji:

    • ok 500g cieciorki ugotowanej lub konserwowej
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 suszone pomidory
    • 3 garście świeżej bazylii
    • łyżeczka tymianku
    • łyżeczka rozmarynu
    • sól, pieprz

Wszystkie składniki zmiksuj na gładką pastę z dodatkiem ok 2-3 łyżek zalewy z ciecierzycy konserwowej lub wody po gotowaniu ciecierzycy.

Wartość odżywcza (1 porcja): 110 kcal   B:3,4 g T:7,3 g W:8,2 g

OWSIANKA Z MALINAMI I ORZECHAMI NERKOWCA - dla wszystkich miłośników sezonowej kuchni i słodkich śniadań

    • 4 łyżki płatków owsianych
    • 200 ml mleka krowiego lub roślinnego
    • garść malin
    • łyżeczka erytrolu
    • 2 łyżki orzechów nerkowca

Płatki owsiane ugotuj na mleku. dodaj maliny i erytrol. Gotuj jeszcze przez chwilę. Podawaj z orzechami nerkowca.

Wartość odżywcza (z mlekiem owsianym): 380 kcal   B:10,3 g T:14 g     W:68,7 g

KANAPKI Z AWOKADO, JAJKIEM I WARZYWAMI - dla wszystkich miłośników awokado i sycących śniadań

    • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
    • pół awokado
    • 1 jajko
    • ogórek gruntowy
    • 2 rzodkiewki
    • szczypiorek
    • sól, pieprz

Jajko ugotuj na twardo. Na kromkach pieczywa połóż pokrojone w plasterki awokado. Na nie ułóż plasterki jajka, ogórka i rzodkiewki. Kanapki posyp szczypiorkiem, solą i pieprzem.

Wartość odżywcza: 375 kcal  B:13,9 g T:17,1 g W:51,2 g

E-BOOK "DIETETYK W GARACH"

czyli z miłości do zdrowego jedzenia i pasji do gotowania
55 całorocznych przepisów z łatwo dostępnych przepisów
Sprawdzam e-book
Szukaj na blogu:

Miło mi Cię gościć na moim blogu ;)

Anna Mazgaj
Nazywam się Anna - jestem dietetykiem z ogromną pasją do gotowania. Kocham gotować i uwielbiam jak komuś smakują moje dania. Jestem kulinarną perfekcjonistką, dlatego za cel postawiłam sobie stworzenie przepisów smacznych, zdrowych i szybkich w przygotowaniu. Dlatego tylko takie propozycje posiłków znajdziesz na tej stronie.

Polecane wpisy

18 stycznia 2020
13 stycznia 2020
9 stycznia 2020
30 grudnia 2019
30 grudnia 2019

POBIERZ DARMOWY E-BOOK!

Otrzymaj 8 przepisów, i sprawdź jak prosto i szybko możesz przyrządzić pyszne posiłki ze składników, które kupisz w każdym sklepie.
.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram