3 propozycje śniadań na długi weekend...
Kochani,
No to zaczynamy przygodę! Na blogu znajdziecie różne zdrowe przepisy, inspiracje kulinarne, porady. Niekiedy pojawią się też opisy naszych produktów z czystym składem, tak więc śledźcie bloga uważnie!
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - dlatego od niego zaczynam. Przed wieloma z Was długi, wolny weekend, czyli czas, kiedy możecie celebrować poranki i przygotować zdrowe, pyszne, pożywne śniadania.
Mam dla Was 3 różne propozycje - każda inna, więc myślę, że każdy wybierze coś dla siebie.
HUMMUS PO ŚRÓDZIEMNOMORSKU - dla wszystkich miłośników cieciorki i kuchni wegańskiej
Przepis na 8 porcji:
Wszystkie składniki zmiksuj na gładką pastę z dodatkiem ok 2-3 łyżek zalewy z ciecierzycy konserwowej lub wody po gotowaniu ciecierzycy.
Wartość odżywcza (1 porcja): 110 kcal B:3,4 g T:7,3 g W:8,2 g
OWSIANKA Z MALINAMI I ORZECHAMI NERKOWCA - dla wszystkich miłośników sezonowej kuchni i słodkich śniadań
Płatki owsiane ugotuj na mleku. dodaj maliny i erytrol. Gotuj jeszcze przez chwilę. Podawaj z orzechami nerkowca.
Wartość odżywcza (z mlekiem owsianym): 380 kcal B:10,3 g T:14 g W:68,7 g
KANAPKI Z AWOKADO, JAJKIEM I WARZYWAMI - dla wszystkich miłośników awokado i sycących śniadań
Jajko ugotuj na twardo. Na kromkach pieczywa połóż pokrojone w plasterki awokado. Na nie ułóż plasterki jajka, ogórka i rzodkiewki. Kanapki posyp szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Wartość odżywcza: 375 kcal B:13,9 g T:17,1 g W:51,2 g